Gummistövlar för små fötter

Det är inte bara små barn med hurtiga föräldrar som bär gummistövlar. Inte heller måste du vara scout eller fiskare eller regn-forskare för att bära dem. De har tagit sig in i vardagen och är inte längre de fula, plastiga skodon de en gång var. Nu för tiden funkar de lika bra i staden som i skogen och alla sorters människor kan vara snygga i ett par gummistövlar.

Barn är för det mesta utomhus väl så mycket som vuxna. Dessutom kan det vara allt för roligt att hoppa i vattenpölar och inte ens förmaningar kan hindra ett skutt. För att gummistövlar för barn skall vara bra, måste de hålla borta kyla samtidigt som de är täta och bekväma. Sortimenten är välfyllda när det kommer till dessa stövlar och året runt kan man finna barnskor för regn och för sol.

Ute i skogen med torra fötter

Gummistövlarna måste ju vara den sko som är populär bland störst grupp av människor. Dels finns det ju alla friluftsintresserade kvinnor och män som bär gummistöveln för att hålla sig torra om fötterna när de vandrar genom skog och mark på jakt efter naturupplevelser och själslig ro. De har sin ryggsäck med kaffetermos, mackor och kanske ett par hembakade småkakor. De har en vandringsstav, en kikare runt halsen och ett par gummistövlar på fötterna.
Sen finns det de som bär gummistövlar på jobbet. Dessa kan bland annat återfinnas bland följande yrkesgrupper:

  • Bönder – Stövlarna skyddar mot allt från kogödsel till leriga åkrar
  • Byggarbetare – De måste ofta stå i leriga vägrenar och pausar inte bara för att det regnar
  • Skogsarbetare – Precis som friluftsmänniskorna tampas de med skog och mark som ibland är både lerig och blöt
  • Fiskare – det säger sig självt, de jobbar i närheten av vatten och vill inte bli våta om fötterna
  • Trädgårdsarbetare – Vaktmästare, kyrkogårdsvaktmästare eller övriga som kommer i kontakt med blommor, gräs, dammar och liknande

Stiligt och praktiskt på samma gång

Som du ser om du tar dig en titt på utbudet så finns det nu för tiden gummistövlar i alla olika stilar och färger. Det finns de som är mer praktiska med grövre sula, högre skaft, kanske stålhätta och en ögla bak på som underlättar av- och påtagning. Sen finns det de som mer snygga än praktiska. De har naturligtvis fortfarande gummistövlarnas alla vattentäta egenskaper, men är dessutom väldigt moderiktiga. Dessa kan du bära både tillsammans med ditt regnställ på tur i skogen och ett par jeans och en fin jacka på shoppingrunda i staden.

 

Bekvämt med klänning

Det kvinnligaste plagget har alltid varit klänningen. Det finns en anledning till att klänningar aldrig går ur tiden. När du ska på middag med vänner, eller på fest och bröllop, då passar det med klänning. Likaså när du inte orkar ha på dig jeans som är obekväma eller vill slappa på stranden, då passar klänning perfekt. Det finns så många olika varianter med olika funktioner, stilar och tillfällen att bära dem. Det är inte bara passande att ha klänning för att klä upp sig, utan funkar även hemma som en mer sofistikerad mjukisdress – och minst lika skön. De olika materialen som klänningar är gjorda av kan variera något enormt.

Välj efter dina behov

Några tips och råd när du ska köpa en klänning är att hitta den form och modell som passar din kropp. Om du är kort och vill se längre ut är det bra att välja kortare klänningar som förlänger dina ben – och för maximal längd matcha med ett par klackar. Om du är lång och smal är en mer figurnära klänning ett bra alternativ. Har du en smal midja som du vill visa upp är det bästa tricket att ha en vid kjol med skärp, för att belysa just midjan. Du bör välja klänning utifrån vad du ska göra. Du kanske inte ska använda en dyr och fin silkesklänning när du ska på en grillfest såsom du med fördel skulle kunna göra på en fin middag inomhus. Undvik stela tyger som linne som kan hämma din rörelseförmåga. Oavsett den klänning som passar dig kan du välja och vraka i Halens e-handelsbutik och enkelt beställa hem.

Styla med accessoarer

När man har valt den perfekta klänningen är det dags att accessoera med smycken och väska. Precis som att man ska välja att antingen ögon eller läppar ska vara i centrum i en makeuplook, ska man tänka när man accessoerar sin outfit. Om du har en enkel modell och simpel färg kan du med fördel använda större, mer vågade smycken eller färgglada väskor. Har du en mer utstickande klänning som redan tar mycket fokus, bör du hålla dig till minimum med accessoarer. Det bästa är att välja accesoarer och klänning efter vad som passar just din kropp, tillfället du ska bära klänningen och din egen smak – för att hitta den perfekta klänningen.